Virga Jessefeesten 2024 op Quartier Canal

Van 18 tot 24 augustus 2024 wordt Quartier Canal de gezelligste hoek van Hasselt. Met zeven dagen na mekaar een 'wonderbaarlijke verschijning' bij valavond. Kom dat zien!

Fotomontage strandcabines aan kanaal in Hasselt

Ook deze zomer toont Quartier Canal zich naar aanleiding van de Virga Jessefeesten van zijn creatiefste kant. En wel door het verhaal te brengen van 'De Magie van de Zeven Strandcabines'. Inclusief zeven 'Wonderbaarlijke Verschijningen' bij valavond. 

Waarom strandcabines?

Omdat strandcabines mensen samenbrengen. Om te ontspannen, gewoon een babbeltje te slaan, te aperitieven, iets te eten, te feesten, …

Mensen van alle rangen, standen, gezindtes, leeftijden en andere eigen(aardig)heden. 

Strandcabines aan Albertkanaal

Waar komen ze?

Op de hoek van de Scheepvaartkaai en de Ankerstraat creëren we een 'strandje' met ruimte voor

  • zeven strandcabines
  • een zone voor papieren strandbloemen
  • een koffiestand en
  • terrastafels en -stoelen
Strandbloemen Fie Morlion

Geen strand zonder strandbloemen

Vanaf 15 augustus nodigen we alle Hasseltse kinderen van 3 tot 99 jaar uit om ons strandje te komen verfraaien met zelfgemaakte strandbloemen. Meer info daarover volgt op deze pagina en via onze sociale media

Wonderlijke verschijning Quartier Canal

Uit hogere sferen vernamen we dat er van zondag 18 tot en met zaterdag 24 augustus, even na zonsondergang,

Zeven
Wonderbaarlijke
Verschijningen

zullen plaatsvinden aan de oevers van het Albertkanaal. 

Installeer je op die avonden daarom tijdig, comfortabel en in goed gezelschap aan het zomerstrand van Quartier Canal. En geniet. 

Strandcabines Quartier Canal met naamplaatje

Adopteert jouw bedrijf een strandcabine? Of jij?

Speciaal voor deze gelegenheid bouwen we met de buren zeven strandcabines naar het model van de authentieke exemplaren uit Knokke-Heist. Met echte plankjes, vakmanschap, zoals het hoort.

Om de kosten van dit initiatief van en voor de buurt (deels) te dekken, kan je een strandcabine adopteren 'voor de prijs van de plènkskes'.

Dus als ook jij al lang op zoek was naar een originele lunchruimte voor je medewerkers, of naar een creatieve tuinberging, dit is je kans! 

Nodig er in augustus vrienden of collega's voor een picknick. Of voor een after-work aperitiefje bij zonsondergang. Mooier wordt de zomer niet.

En daarna? Dan geef jij je pleegcabine een plekje in je tuin, op je bedrijfsterrein of een andere mooie stek naar keuze.

Sixtijnse strandcabines Quartier Canal plafond binnenzijde

Maak jij er een Sixtijnse Strandcabine van?

Heb jij talent en goesting om onze strandcabines een unieke uitstraling en extra waarde te geven met een originele plafondschildering?

Of bekleed je het plafond liever met groenblauwe Thaise kevers? Of heb je nog een veel beter idee? 

Contacteer ons dan asap via info@quartiercanal.be

Dan zetten we jouw plafondplaat tegen 20 juli klaar om door jou onder handen genomen te worden in ons atelier in Kaai 16. Een maand later gaan ze de kade op. 

Zin om mee te timmeren?

Werk je graag met hout en wil je wel eens een strandcabine in mekaar steken?

Stuur dan een berichtje met je naam, telefoonnummer en e-mailadres waarop we je kunnen bereiken naar info@quartiercanal.be. Dan houden we je op de hoogte wanneer je verwacht wordt in ons gezellig atelier in Kaai 16.

Tot slot

Wil je meedoen aan deze activiteit? Of werk je op Quartier Canal? Of is jouw bedrijf daar gevestigd, maar zit je nog niet in dit overzicht? Of wil je gewoon op de hoogte gehouden worden van dit soort initiatieven? Vul dan hieronder gewoon even je gevevens in. Dan fixen we dat : )

Ter bescherming van uw persoonsgegevens maakt Browsbox gebruik van de reCAPTCHA-technologie van Google. Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn daarop van toepassing.

Maak je geen zorgen

Spam lusten we niet en tijd om die te produceren hebben we ook niet. Dus je krijgt van ons alleen bericht als we echt overtuigd zijn dat je er belang bij hebt. En dat ons onvolprezen industriegebied er beter van wordt. Lang leve Quartier Canal.